ukenru
ditey-v-indiyi-yaki-perekhvorili-koronavirusom-chasto-vrazhaye-smertelno-nebezpechniy-sindrom-zmi

Дітей в Індії, які перехворіли коронавірусом, часто вражає смертельно небезпечний синдром - ЗМІ

 • 31343 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Влада Індії почала фіксувати випадки мультисистемного запального синдрому серед дітей, які перехворіли на коронавірус. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету The Times of India.

Деталі

Як заявив завідувач педіатричним відділенням невідкладної допомоги та інтенсивної терапії Інституту медичної освіти професор Джаяшрі, синдром вперше зафіксували рік тому, і з кожним днем з'являється все більше нових випадків.

Відзначається, що мультисистемний запальний синдром зареєстрували у дітей, які проживають в штатах Махараштра, Харьяна, Пенджаб та інших. Точну кількість хворих лікарі не називають, але таких випадків вже сотні.

Лікарі стурбовані тим, що в даний час в країні немає офіційної загальнонаціональної статистики щодо цього захворювання і немає рекомендацій, як з ним боротися.

За словами медиків, діти легше переносять коронавірус, але в подальшому у них може проявитися даний синдром. Мультисистемний запальний синдром з'являється через чотири-шість тижнів після одужання дитини чи підлітка від коронавірусу.

Його симптоми: підвищення температури, лихоманка, висип, кон'юнктивіт, діарея і блювота, низький кров'яний тиск. Мультисистемний запальний синдромом може привести до летального результату. Крім того, часто медики плутають його з іншими дитячими захворюваннями.

Додамо

За оновленими даними, в Індії зафіксували 30,2 млн випадків захворювання коронавірусом. Видужало - 29,3 млн. Від хвороби померло 396 тисяч осіб.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді закликав людей позбутися сумнівів щодо вакцинації проти COVID-19 і попросив їх якомога швидше зробити щеплення.

Українські Національні Новини

Здоров'я