ukenru
diskvalifikatsiya-rosiyanina-prinesla-ukrayini-tri-zolota-biatlonnikh-zmagan

Дискваліфікація росіянина принесла Україні три "золота" біатлонних змагань

 • 18213 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Дискваліфікація російського біатлоніста Олександра Печьонкіна принесла Україні три медалі найвищого в естафетних гонках постфактум, повідомляє УНН з посиланням на Biathlon.com.ua.

"Золото" в чоловічій естафеті Чемпіонату Європи сезону 2014/2015 (Артем Тищенко, Сергій Семенов, Артем Прима, Дмитро Підручний) отримає наша збірна. Тоді лише 14 секунд відокремили команду від першого місця, тепер воно по праву належатиме українським чоловікам.

Ще одне "золото" (але вже шестирічної давності) отримає українська збірна в змішаній естафеті в сезоні 2012/2013 в рамках Кубка IBU в Ріднау-валь-Ріданна (Яна Бондар, Інна Супрун, Роман Прима, Олег Бережний).

І третя естафета, де дискваліфікація Печьонкіна забрала у росіян здобуте золото - це змішана естафета в рамках зимової Універсіади 2013 року в Трентіно (Ірина Варвинець, Яна Бондар, Віталій Кільчицький, Дмитро Підручний).

Примітно, що українська команда замість трьох других місць відтепер має три перемоги і, відповідно, золоті медалі в скарбничку збірної. При цьому по дві медалі вищого ґатунку замість срібних з'являться в активі Дмитра Підручного і Яни Бондар.

Нагадаємо, що російську призерку Кубку світу дискваліфікували на два роки.

Українські Національні Новини

Спорт