ukenru
dim-vid-mashtabnikh-pozhezh-v-yakutiyi-zablokuvav-robotu-aeroportu

Дим від маштабних пожеж в Якутії заблокував роботу аеропорту

 • 23965 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Густий дим став причиною затримки рейсів в аеропорту Якутська в РФ, повідомляє в неділю адміністрація аеропорту на сторінці в Instagram, інформує УНН.

Цитата:

"Через метеоумови, через відсутність видимості, затримані рейси як на прибуття, так і на відправлення. Аеропорт не може приймати і відправляти рейси до поліпшення метеоумов. Інформація про час виконання рейсів з'явиться за фактом поліпшення погодних умов", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В Якутії через лісові пожежі зупинено рух поромів по річці Лена, повідомляється на сайті регіонального уряду.

"У зв'язку з відсутністю видимості через дим на річці Лені... тимчасово призупинено рух до поліпшення обстановки", - повідомляє інформаційни портал Республіки Саха (Якутія).

За інформацією МНС Росії, у населених пунктах Гірського району Якутії зафіксовано 34 природні пожежі на площі 340 тис. га.

"... прокладаються мінералізовані смуги уздовж сіл, ліквідуються окремі осередки пожеж. Висока температура і вітряна погода ускладнюють роботу і сприяють загрозі переходу з низової пожежі у верхову", - повідомив заступник голови МНС Росії Ілля Денісов.

Доповнення

На території Республіки Саха (Якутія) діє 223 природні пожежі на загальній площі пройденої вогнем з моменту виявлення (включаючи вигорілу площу) 1 466 066,6 га, з них 1 259 200,6 га - лісові, 206 866,0 га - нелісові.

Площа активного горіння становить 2 199,1 га. Ліквідовано 12 природних пожеж на загальній площі 87 329,0 га.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Аэропорт Якутск (@yakutsk_airport)

Українські Національні Новини

Новини Світу