ukenru
dfs-zasekretila-kriminalni-provadzhennya-za-faktom-makhinatsiy-z-pdv

ДФС засекретила кримінальні провадження за фактом махінацій з ПДВ

 • 15434 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Державна фіскальна служба засекретила кримінальні провадження за фактом махінацій з ПДВ, де фігурує виробник соняшникової олії "Кернел". Про це відомство повідомило у відповіді на запит УНН.

Єдиний реєстр судових рішень вказує, що таке кримінальне провадження не одне, і вже кілька регіональних фіскальних служб перевіряють це підприємство на предмет ухилення від сплати податків.

З огляду на той факт, що "Кернел" - абсолютний лідер по відшкодуванню ПДВ з бюджету країни і при цьому підконтрольний народному депутату від партії "Відродження" Віталію Хомутинніку, УНН поцікавився у ДФС, яких результатів досягли фіскали в слідстві. Однак, відповідь ДФС була лаконічною - надати таку інформацію неможливо.

"Будь-яка інформація у кримінальному провадженні є відомостями досудового розслідування. Відповідно до ст. 222 КПК України їх розголошення можливе тільки з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

З огляду на викладене, надати запитувану інформацію не видається можливим", - повідомили фіскали у відповідь на запит УНН.

Нагадаємо, раніше у ДФС не вважали за можливе надати інформацію про кількість російських автобусів , які, всупереч санкціям РНБО, потрапили в Україну. УНН виявив їх реалізацію на тендерах Prozorro, а також з'ясував, що продають їх компанії, пов'язані з ще одним народним депутатом, членом партії "Відродження" Дмитром Святашем.

Українські Національні Новини

Економіка