ukenru
devyat-zagiblikh-24-poraneni-pid-chas-antiteroristichnoyi-operatsiyi-na-skhodi-tadzhikistanu

Дев'ять загиблих, 24 поранені під час "антитерористичної" операції на сході Таджикистану

 • 133503 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Дев'ять людей, у тому числі таджицький офіцер, загинули та 24 отримали поранення під час "антитерористичної" операції в середу в неспокійному регіоні Таджикистану, що межує з Афганістаном і Китаєм, повідомляє МВС країни, передає УНН.

Деталі

Таджикистан розпочав "антитерористичну операцію" у провінції Гірський-Бадахшан, яка межує з Афганістаном і Китаєм.

Один офіцер загинув і 13 військовослужбовців отримали серйозні поранення, повідомляє міністерство, додавши, що вісім членів "незаконного збройного угруповання" були вбиті та ще 11 поранені під час операції в східному районі Гірського-Бадахшану, йдеться в повідомленні міністерства.

Члени "організованої злочинної групи" перекрили дорогу, що з'єднує Таджикистан і Китай, щоб "дестабілізувати соціальну та політичну ситуацію" в збіднілій колишній радянській республіці, де розміщена російська військова база.

Додамо

Операція сталася після повідомлень про зіткнення наприкінці минулого року між протестувальниками та силами безпеки в столиці провінції Хорогі, під час яких принаймні один протестувальник був убитий поліцією.

Мітингувальники вимагали повторного розгляду справи над активістом, засудженим за захоплення заручників.

Десятки людей загинули під час зіткнень між національним збройним угрупуванням і урядовими силами в Бадахшані у 2012 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу