desyatki-tisyach-lyudey-mitinguvali-na-pidtrimku-palestintsiv-u-vashingtoni-londoni-ta-parizhi

Десятки тисяч людей мітингували на підтримку палестинців у Вашингтоні, Лондоні та Парижі

 • 155012 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У багатьох містах світу в суботу 4 листопада знову пройшли численні акції на підтримку палестинців. У Вашингтоні пройшла наймасовіша акція з початку війни Ізраїлю та «Хамасу». Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Зокрема у Вашингтоні в США за підрахунками організаторів, на мітинг та марш у центрі міста вийшли близько 100 тис. осіб. Це найбільша акція на підтримку палестинців із початку конфлікту.

У Лондон поліція оцінила чисельність мітингу на Трафальгарській площі 30 тис. осіб. 11 учасників було заарештовано. Мітинги також пройшли в багатьох інших британських містах, у тому числі в Шеффілді , Манчестері та Глазго .

У Парижі за оцінкою поліції, на демонстрацію вийшли 19 тис. осіб.
Берлін та Дюссельдорф (Німеччина). На акції вийшли, за даними поліції, 9 тис. та 17 тис. осіб відповідно. Заарештовано близько 60 осіб.

Довідка

Війна Ізраїлю та «Хамасу» триває з 7 жовтня. Вона почалася з атаки палестинського руху, жертвами якого стали 1,4 тис. ізраїльтян, було поранено 5,4 тис. людей. Понад 200 людей стали заручниками. Ізраїль проводить військову операцію у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС заявив про зникнення 60 заручників-ізраїльтян

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ХАМАС заявив про зникнення 60 заручників-ізраїльтян

     • 183586 переглядiв