ukenru
desyatki-mirnikh-zhiteliv-buchi-buli-vbiti-krikhitnimi-metalevimi-strilami-fleshetami

Десятки мирних жителів Бучі були вбиті крихітними металевими стрілами - флешетами

 • 814355 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Судові медики виявляють флешети у тілах, знайдених у братських похованнях. Такі стріли рідко використовуються в сучасній війні. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Патологоанатоми та коронери, які проводять патологоанатомічні дослідження тіл, знайдених у братських похованнях у регіоні на північ від Києва заявили, що знайшли невеликі металеві дротики, які називаються флешетами, забиті в головах і грудях людей.

Цитата

"Ми знайшли кілька справді тонких, схожих на нігті предметів у тілах чоловіків і жінок, а також інших моїх колег у регіоні. Дуже важко знайти їх у тілі, вони занадто тонкі. Більшість цих тіл – з Буча та Ірпінь Київської області", – розповів Guardian український судовий лікар Владислав Піровський.

Незалежні експерти зі зброї, які переглянули фотографії металевих стріл, знайдених у тілах, підтвердили, що це були флешети, протипіхотна зброя, широко використовувана під час Першої світової війни.

Ці маленькі металеві дротики містяться в снарядах танкових або польових гармат. Кожен снаряд може містити до 8000 флашет.

Флешети, як правило, довжиною від 3 см до 4 см, вивільняються з панцира і розсіюються у вигляді конічної арки шириною приблизно 300 м і довжиною 100 м. При ударі об тіло жертви дротик може втратити жорсткість, згинаючись у гачок, тоді як задня частина стріли, зроблена з чотирьох плавців, часто відривається, викликаючи друге поранення.

За словами ряду свідків у Бучі, російська артилерія випустила флешетні снаряди за кілька днів до того, як сили вийшли з цього району наприкінці березня.

Нагадаємо

Кожен третій загиблий від рук окупантів у Київській області - з Бучі: виявили тіла 412 жертв.

Українські Національні Новини

Суспільство