ukenru
deschitsya-rishennya-rf-pro-vvedennya-viysk-u-krim-bazuvalosya-na-zvernenni-yanukovicha

Дещиця: виправданням для РФ щодо введення військ у Крим було звернення Януковича

 • 16343 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Виправданням для Російської Федерації щодо введення російських військ на територію Криму було звернення екс-президента України Віктора Януковича до російської сторони. Про це заявив свідок сторони обвинувачення, колишній міністр закордонних справ, чинний посол України у Польщі Андрій Дещиця в Оболонському районному суді Києва під час допиту у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді, передає кореспондент УНН.

"Засідання (Радбезу ООН 3 березня 2014 року – ред.), воно було скликане з ініціативи РФ для того, щоб виправдати присутність там (у Криму – ред.) більшої кількості російських військ. І підставою для цього оправдання було не тільки рішення Ради Федерації, але рішення Ради Федерації і дозволу президента Путіна, яке базувалося на зверненні президента Януковича до російської сторони, щоб увести російські війська у Крим", - заявив А.Дещиця.

Водночас адвокат Віталій Сердюк сказав, що така інформація свідка є "явно неправдива інформація про введення військ". За його словами, терміну "про введення військ на територію України" немає у матеріалах справи.

Нагадаємо, суд у справі В.Януковича про держзраду розпочав допит свідка А.Дещиці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП