У 2018 році вартість 1 кг тушки курки в середньому становила 55,95 грн. Значно дорожче обходилася українцям свинина - 114,1 грн за кг продукту.
Яловичина завершила 2018 рік у статусі найдорожчого м'яса. Минулого року вартість 1 кг продукту в середньому становила 124,2 грн.
Варто зазначити, що в останній місяць року серед всіх видів м'яса в Україні подорожчала лише яловичина - на 69 коп. за кг. Курятина та свинина впали в ціні - на 44 коп. та 49 коп. за кг відповідно.
Раніше УНН повідомляв, що роздрібні ціни на продукти харчування суттєво відрізняються від цін виробників. Зокрема, оптово-відпускні ціни на м'ясо за 2018 рік в Україні зросли всього на 3%, а роздрібні - на 8,3%.
Найдешевшою та найпопулярнішою серед українців була курятина. Цей вид м’яса на 100% забезпечується вітчизняними виробниками.
ТОП-5 найбільших виробників і експортерів курятини очолює "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба). Його частка сягає 88% у загальному обсязі експорту України.