ukenru
derzhsekretar-ssha-viyna-v-ukrayini-mozhe-trivati-do-kintsya-2022-roku

Держсекретар США: війна в Україні може тривати до кінця 2022 року

 • 371476 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Держсекретар Ентоні Блінкен сказав європейським союзникам, що Сполучені Штати вважають, що російська війна в Україні може продовжитися до кінця 2022 року, заявили CNN два європейські чиновники, пише УНН.

Деталі

Джерела CNN, підкреслили, що важко точно передбачити, як довго може тривати війна, але кілька офіційних осіб заявили, що немає жодних ознак того, що кінцеві цілі президента росії володимира путіна змінилися, і малоймовірно, що він дотримуватиметься дипломатичних переговорів, якщо не зіткнеться з військовою поразкою.

До слова, ще перед почтаком війни, очікувалося, що росія швидко захопить українську столицю Київ.

Другий високопосадовець Держдепартаменту сказав CNN, що "ми багато зробили, тому ми справді віримо і завжди вірили в наших українських партнерів".

Доповнення

Радник з національної безпеки Джейк Салліван заявив у четвер, що бойові дії продовжуватимуться "місяці або навіть довше", тоді як два інші європейські чиновники заявили, що, на їхню думку, бойові дії на сході України можуть тривати від чотирьох до шести місяців, а потім призвести до безвихідної ситуації.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив цього тижня, що до початку нових російських бойових дій на Донбасі можуть пройти тижні.

Українські Національні Новини

Новини Світу