derzhprykordonsluzhba-otrymala-vid-niderlandiv-polovi-shpytali-ta-mashyny-medychnoi-evakuatsii

Держприкордонслужба отримала від Нідерландів польові шпиталі та машини медичної евакуації

 • 24149 переглядiв

Нідерланди надали Україні три модульні польові шпиталі та шість медичних евакуаційних автомобілів для посилення медичних можливостей Збройних сил України під час конфлікту з росією. Обладнання має холодостійкі характеристики, 36 ліжок з активною вентиляцією та спеціальний підрозділ медичного персоналу.

Нідерланди передали Україні три модульні польові госпіталі Role 2, а також 6 автомобілів медичної евакуації. Про це повідомляє Державна прикордонна служба, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що медичну техніку та обладнання в Україну доставила нідерландська компанія-виробник Hospitainer за урядовою програмою посилення медичних спроможностей Сил оборони України під час російської агресії що триває.

Надані цього разу три модулі мобільних шпиталів Role 2 (на 9 вантажівках та 6 причепах) більше пристосовані для використання у холодну пору року, мають розширені можливості для розташування медичного персоналу та пацієнтів.

Мобільні удосконалені комплекси Role 2:

  •  36 ліжок;
  • активна вентиляція; водопостачання, адаптоване для зимових умов;
  • блок для медперсоналу;
  • їх можна використовувати як стабпункт.

Це медичне обладнання спеціального призначення має розширені функції, а саме – збільшення кількості ліжок. Також, важливою технічною складовою є включення в це обладнання нових кондиціонерів, які мають активний спосіб вентиляції, в попередніх моделях такого не було. Крім того, новим і важливим елементом є блок для медичного персоналу. І ще, вдосконалений мобільний госпіталь можна використовувати як стабілізаційний пункт, що є вкрай важливим в наданні медичної допомоги для збереження золотої години життя пацієнта,

- зазначає начальник поліклініки одного з госпіталів Держприкордонслужби Дмитро Лайтан.

Наголошується, що окрім цієї допомоги, з липня 2023 року від Уряду Нідерландів та компанії "Hospitainer", за міжурядовою програмою підтримки Сил оборони України в частині посилення лікувально-евакуаційного забезпечення, через Міністерство оборони Королівства Нідерланди (за сприянням Посольства країни), Держприкордонслужба України отримала 18 автомобілів Toyota Land Cruiser, 10 модульних польових госпіталів Role 1, 5 модульних польових госпіталів Role 2, 5 рефрижераторних автомобілів, 1 стоматологічний модуль та майже 90 кубометрів медичних витратних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони розробляє оновлену систему домедичної допомоги в бойових умовах

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У заручниках у ХАМАС залишаються 137 людей – ЗМІ

     • 22518 переглядiв

    Шторм у Криму: на пляжі у Гурзуфі знайшли тіло чоловіка

     • 22195 переглядiв