ukenru
derzhliksluzhba-povinna-dopomogti-subyektam-gospodarskoyi-diyalnosti-iz-realizatsiyeyu-zakonodavchikh-initsia-tiv-n-gudz

Держлікслужба повинна допомогти суб’єктам господарської діяльності із реалізацією законодавчих ініціа­тив – Н.Гудзь

 • 7148 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Основне призначення Держлікслужби полягає у контролі за фармацевтичним ринком та присутності на ньому тільки якісних, ефективних та безпечних препаратів. Про це в авторській статті повідомила голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками України Наталія Гудзь, передає УНН.

"Після розробки Міністерством охорони здоров’я України необхідних підзаконних актів ми плануємо разом із фармацевтичною спільнотою знайти правильні та швидкі шляхи їх реалізації. При цьому Держлікслужба як головний регуляторний орган України з якості лікарських засобів повинна завжди пам’ятати своє основ­не призначення: на фармацевтичному ринку мають знаходитися тільки якісні, ефективні та безпечні препарати!

Величезний прошарок роботи передбачається у напрямку реального об’єднання та взаємодії двох органів — Держлікслужби України та Державної служби з контролю за наркотиками. Оцінюючи ситуацію зсередини, можу сказати, все у нас буде добре, хоча, звісно, дуже жаль так не по-господарськи втраченого часу!", - зауважила вона.

Також, Н.Гудзь зауважила, що Держлікслужба повинна допомогти суб’єктам господарської діяльності в реалізації законодавчих ініціа­тив

"Ми повинні допомогти суб’єктам господарської діяльності в реалізації законодавчих ініціа­тив. Як відомо, нещодавно Уряд ухвалив ряд документів, що мають на меті зниження роздрібних цін на лікарські засоби через механізми реімбурсації, тобто відшкодування частини вартості лікарських засобів під час їх амбулаторного споживання з боку держави (це стосується таких нозологій, як гіпертонічна хвороба, цукровий діабет та бронхіальна астма) та референтне ціноутворення", - написала вона.

Українські Національні Новини

Політика