ukenru
derzhduma-rf-priynyala-zakon-pro-kontrsanktsiyi

Держдума РФ прийняла закон про контрсанкції

 • 11382 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Держдума прийняла закон "Про заходи впливу на недружні дії США та інших іноземних держав". Він набуде чинності з дня офіційного опублікування. Про це повідомляє УНН з посиланням на РІА Новини.

Авторами законопроекту виступили спікер Держдуми В'ячеслав Володін і глави фракцій. Ідею підтримали більшість депутатів. Всі читання відбулися в травні.

Документ припускає можливість введення контрсанкцій у відповідь на недружні кроки США та інших країн. Заходи можуть застосовуватися по відношенню до країн, організацій, що перебувають під їх юрисдикцією, а також посадових осіб і громадян.

У початковій редакції уряду надавалося право на 16 заходів у відповідь. До другого читання їх залишилося шість.

При цьому законопроект дозволяє вводити і інші обмеження - "відповідно до рішення президента, щоб мати можливість оперативно реагувати на мінливу обстановку".

До другої редакції з документа виключили згадування конкретних галузей, товарів і послуг. Контрсанкціі не поширюватимуться на життєво необхідні товари, в тому числі на ліки.

Також з проекту пішла норма, через яку під обмеження могли потрапити практично всі російські компанії і банки з іноземною участю.

Як повідомляв УНН, Держдума Російської Федерації прийняла в другому читанні законопроект про заходи у відповідь Росії на санкції Заходу.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня про застосування санкцій проти деяких фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з агресією Російської Федерації проти України. Відповідний указ №126 / 2018 від 14 травня з'явився на сайті Глави держави

Українські Національні Новини

Політика