ukenru
derzhavna-ekoinspektsiya-vistavila-pretenziyi-do-mmk-illicha-na-10-mln-grn

Державна екоінспекція виставила претензії до ММК Ілліча на 10 млн грн

 • 17062 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. За дорученням Прем’єр-міністра України державними інспекторами ДЕІ Центрального апарату проведено перевірку ПрАТ ММК Ілліча. Нанесені державі збитки - більше 10,5 млн. грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на Державну екологічну інспекцію.

Цього разу, представники ПрАТ ММК Ілліча співпрацювали з інспекторами, заявили в ДЕІ. 4 лютого інспектори були допущені до проведення комплексної перевірки, в ході якої виявили порушення природоохоронного законодавства.

Всі виявлені факти порушень законодавства були ретельно задокументовані. Державні інспектори встановили, що підприємство робило понаднормові скиди зворотних вод у період з 4 вересня 2019 по 6 лютого 2020 року.

Також у ході перевірки встановлено порушення у сфері поводження з відходами - засмічення земельної ділянки площею майже 25 тисяч квадратних метрів відходами виробництва.

"Інспекція не проводила таких масштабних перевірок дуже давно. А можливо, і взагалі ніколи не проводила. Довгі роки екологічна інспекція практично не працювала, сьогодні ми відновлюємо її буквально з руїн. Така претензія гарний крок, яка дає надію на позитивний результат перевірок", - зазначив Єгор Фірсов т.в.о. голови Держекоінспекції.

Нагадаємо, у Маріуполі горів металургійний завод імені Ілліча.

Українські Національні Новини

Економіка