ukenru
der-spiegel-zaklikaye-nimechchinu-priynyati-rosiysku-sferu-vplivu

Der SPIEGEL закликає Німеччину прийняти російську "сферу впливу"

 • 11268 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Популярне німецьке видання Der SPIEGEL у статті 9 травня закликало уряд Німеччини прийняти російську "сферу впливу", включаючи Україну та Грузії, передає УНН з посиланням на оприлюднений матеріал.

"Невже особливим зв'язкам Німеччини з Росією прийшов кінець?", - під таким заголовком вийшла стаття без автора у популярному німецькому виданні DER SPIEGEL.

Зазначається, що новий міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас прийняв більш різкий тон, ніж його попередники, щодо Росії. Автор матеріалу, вочевидь, не погоджується з такою позицією міністра, пропонуючи "зрозуміти точку зору Росії" та закликає Берлін до так званого "прийняття сферу впливу" РФ.

"Путін хоче, щоб Захід остаточно погодився з тим, що Москва розглядає колишні держави Радянського Союзу - за винятком країн Балтії - в рамках сфери інтересів Москви, долю яких Кремль прагне вирішувати", - йдеться в статті.

За словами автора, Німеччина не може запропонувати такого офіційного визнання, але "має сенс де-факто враховувати ці інтереси".

"Доля України показує, що Заходу марно продовжувати наполягати на своїх принципах, коли він не може захистити їх від безпринципної Росії. Берлін потребує реальний політичний підхід, коли справа доходить до Москви", - сказано в статті.

Як повідомляв УНН, канцлер ФРН Ангела Меркель 18 травня відвідає Сочі і проведе переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Про це повідомив журналістам помічник президента РФ Юрій Ушаков.

Українські Національні Новини

Політика