ukenru
deputati-vimagayut-testuvati-na-covid-19-usikh-shkolyariv-i-vchiteliv

Депутати вимагають тестувати на COVID-19 усіх столичних школярів і вчителів

 • 11945 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Київська міська адміністрація і Кабмін повинні забезпечити термінове тестування на COVID-19 всіх учнів і вчителів міста, а також викладачів дошкільних закладів. Про це йдеться у заяві київської міської організації "Європейська солідарність", передає УНН.

"У зв'язку з різким зростанням кількості захворювань коронавірусу (коронавірусної хвороби - ред.) у столиці, київська міська організація "Європейська солідарність" вимагає від Київської міської адміністрації і уряду України забезпечити термінове тестування на COVID-19 всіх учнів і вчителів міста, а також викладачів дошкільних закладів", - йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що вже у перші дні деякі школи не почали навчання, а окремі класи пішли на карантин. Якщо збережеться така тенденція - через кілька місяців у столиці можуть бути закриті всі школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичні гуртожитки заселилися більше 100 тис. студентів: на "ковід" їх ніхто так і не протестував.

"Також ми вимагаємо від керівництва міста терміново звернутися до Верховної Ради та уряду з вимогою ввести 100%-ву надбавку працівникам шкіл і дошкільних установ, які зараз опинилися у найбільшій групі ризику", - йдеться у заяві.

Депутати додали, що додатково вимагають від уряду терміново вирішити питання страхування здоров'я і життя вчителів, а також негайно забезпечити шкільні установи засобами індивідуального захисту.

"У разі невиконання цих превентивних заходів, вся відповідальність ляже виключно на міську владу, Кабінет Міністрів і особисто Президента Володимира Зеленського, який заявив, що ситуація знаходиться під контролем", - йдеться у заяві.

Відзначимо, за інформацією юриста Ростислава Кравця, у школах замовчують інформацію про хворих дітей, а поліклініки їх не тестують. 

Як повідомляв УНН, у шести навчальних закладах Миколаєва виявили коронавірус. Також випадки зараження вірусом вже зафіксовані у ряді шкіл інших регіонів України, у тому числі і у столиці.

Нагадаємо, що українці за допомогою петицій просили уряд виділити кошти на ІФА-тестування вчителів на COVID-19 перед стартом нового навчального року. Але у Міністерстві освіти і науки України ще у липні заявили, що ініціювати таке дослідження для вчителів не будуть. І це незважаючи на те, що ІФА-тести вчителі вже проходили у Львові, наприклад, - напередодні проведення ЗНО. Тоді це допомогло виявити 32 людини з антитілами IgM (активна стадія захворювання). А вихователі перед поверненням до роботи проходили такий скринінг у Рівному, і тоді теж були виявлені хворі.

Крім того, в Україні є ІФА-тести на "ковід" вітчизняного виробництва, які визнаються сьогодні одними з кращих у світі і коштують вони на порядок дешевше закордонних аналогів.

Українські Національні Новини

Політика