deputata-z-kolishnoyi-opzzh-zatrimali-u-vinnitsi-sbu

Депутата з колишньої ОПЗЖ затримали у Вінниці - СБУ

 • 92463 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. СБУ затримала депутата з колишньої "ОПЗЖ", який займався рекетом у Вінниці, а також двох його спільників, повідомили у спецслужбі у вівторок, передає УНН.

Цитата

"Серед затриманих – депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії ОПЗЖ, та двоє його спільників – працівників Муніципальної варти міськради. Усі троє під керівництвом свого ватажка – місцевого кримінального авторитета – займалися рекетом серед підприємців", - ідеться у повідомленні.

Як стало відомо УНН від джерел в правоохоронних органах, ідеться про Руслана Траплю - депутата з колишньої "ОПЗЖ", Максима Мельника та Сергія Громового - двох співробітників комунального підприємства "Муніціпальна варта" Вінницької міської ради, а також про Вадима Мельника.

Деталі

Як зазначили у СБУ, кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів Вінниці та намагалось "підім'яти" під себе аграрний бізнес у регіоні, нейтралізовано в результаті комплексних заходів.

"Під час розбою (фігуранти - ред.) вимагали з потерпілих гроші як регулярну "данину", а у разі відмови – погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна", - повідомили у СБУ.

У СБУ, як зазначається, задокументували факт "вибивання" 9 тис. американських доларів неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії. "Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити "борг", - розповіли у спецслужбі.

Співробітники СБУ, як повідомляється, затримали всіх учасників банди за місцями їхнього перебування в обласному центрі. При обшуках у помешканні затриманого депутата вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси. А у його спільників виявлено готівку та чорнові записи "боржників", зазначили у спецслужбі.

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 ККУ (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє із них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряється причетність банди до вчинення інших злочинів на території області. Зловмисникам загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Депутата з колишньої ОПЗЖ затримали у Вінниці - СБУ

     • 92463 переглядiв

    У передмісті Кривого Рогу чутні вибухи - ЗМІ

     • 93333 переглядiв

    Релакс у тренді: як купувати на Чорну п’ятницю і не нервувати

     • 47530 переглядiв

    Ворог атакує Херсон із самого ранку, була пожежа - ДСНС

     • 79501 переглядiв

    У російському таганрозі стався вибух біля аеропорту: що відомо

     • 90301 переглядiв