ukenru
depardye-zasudiv-bozhevilni-y-nepriynyatni-ekstsesi-putina

Французький актор Жерар Депардьє засудив "божевільні й неприйнятні ексцеси" путіна

 • 731622 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Французький актор Жерар Депардьє, який у 2013 році отримав паспорт громадянина рф, засудив "неприпустимі божевільні ексцеси" російського диктатора. Він також оголосив, що всі кошти від його трьох концертів, запланованих на початок квітня в театрі на Єлисейських полях, надішле українцям. Про це інформує УНН, посилаючись на Le Figaro.

Цитата

"Російський народ не несе відповідальності за неприпустимі божевільні ексцеси своїх лідерів, таких як володимир путін. Усі кошти, виручені від трьох концертів, які я даю в театрі на Єлисейських полях (...) підуть українським жертвам цієї трагічної братовбивчої війни", - заявив актор, який в минулому схвалював політику диктатора.

Деталі

Крім цього, він зазначив, що "завжди мав особливу прихильність" до російського народу, який був "гарно описаний" письменниками Достоєвським, Толстим, Гоголем, Пастернаком. Депардьє також сказав, що проти війни та закликав "скласти зброю і почати домовлятися".

Доповнення

У січні 2013 року Депардьє отримав російський паспорт на тлі незгоди з податковою політикою колишнього президента Франції Франсуа Олланда. Відтоді актор не переставав вихваляти росію, як "велику демократичну державу", а також путіна. Тоді він порівнював російського диктатора з Папою Іваном Павлом II.

Нагадаємо

Колишній президент Франції Франсуа Олланд заявив, що володимир путін є "радикально раціональним" лідером, який робить ставку на те, що країни Заходу втомляться підтримувати Україну і домовляться про припинення конфлікту шляхом переговорів, що буде вигідним для росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу