denisova-na-donechinni-obgovorila-problemu-viplat-pensiy-gromadyanam-z-chisla-vpo

Денісова на Донечинні обговорила проблему виплат пенсій громадянам з числа ВПО

 • 6632 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час робочого візиту у Донецькій області обговорила з шахтарями, представниками громадських та правозахисних організацій можливі шляхи вирішення питань, що стосуються виплати пенсій громадянам з числа внутрішньо переміщених осіб та мешканцям непідконтрольних Уряду України територій. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Денісова розповіла про робочу поїздку в Краматорську, в рамках якої вона зустрілася з шахтарями, представниками громадських та правозахисних організацій.

"Під час зустрічі представники трудового колективу ДП "Селидіввугілля" просили допомоги у вирішенні гострої проблеми – невиплати заробітної плати, що є порушенням трудових та соціальних прав. Визначили можливі шляхи вирішення питань, що стосуються виплати пенсій громадянам з числа ВПО та мешканцям непідконтрольних Уряду України територій, надання соціальної, медичної, психологічної та матеріальної допомоги", - написала Денісова.

За її словами, також обговорили необхідність створення реєстру зруйнованого житла, що дасть можливість отримати компенсацію за завдану матеріальну шкоду.

"Крім того, обговорили захист прав дітей та інших соціальних груп людей, які постраждали внаслідок воєнних дій на Сході, що потребують державного захисту й підтримки", - зазначила Денісова.

Денісова зауважила, що також зосередили увагу на питаннях встановлення місцезнаходження громадян України, які вважаються без вісти зниклими та звільнення всіх наших громадян, що перебувають у полоні на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

"Ситуація щодо порушення економічних, соціальних та трудових прав громадян України буде ретельно вивчена. За результатами розгляду звернень будуть вжиті відповідні заходи в межах моєї компетенції", - написала вона.

Нагадаємо, пенсіонерам на території ОРДЛО не виплачено пенсій на 33,6 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Через туман у львівському аеропорту затримуються рейси

     • 8175 переглядiв

    В Іспанії почалися роботи з ексгумації диктатора Франко

     • 29092 переглядiв

    НБУ зберіг прогноз по інфляції на цей рік

     • 6836 переглядiв

    НБУ знизив облікову ставку до 15,5%

     • 35300 переглядiв

    ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити Штепі 3,6 тис. євро

     • 22342 переглядiв

    НБУ знизив облікову ставку до 15,5%

     • 10049 переглядiв