den-samotnikh-pratsyuyuchikh-zhinok-den-narodzhennya-shampanskogo-scho-sche-mozhna-vidznachiti-4-serpnya

День самотніх працюючих жінок, День народження шампанського. Що ще можна відзначити 4 серпня

 • 1154417 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Сьогодні, 4 серпня, відзначається День самотніх працюючих жінок. Подія виникла у 2006 році за ініціативи американської підприємниці та письменниці Барбари Пейн, пише УНН.

Пейн сама була самотньою жінкою, і разом зі своїми подругами створила Партнерську мережу одиноких працюючих жінок.

Мета сьогоднішньої події – визнання суспільством економічного та соціального впливу одиноких працюючих жінок і відзначення їхніх досягнень.

Також у День самотніх працюючих жінок приділяється увага важливості гендерної рівності на робочому місці та рівній оплаті праці для чоловіків та жінок.

Окремо цей день є важливим нагадуванням про необхідність підтримки матерів-одиначок, які можуть відчувати фінансові та емоційні труднощі, адже змушені поєднувати роботу з вихованням дітей.

Ще 4 серпня називають Днем народження шампанського. Вважається, що саме 4 серпня 1668 монах абатства Отвільєр, отець П’єр Періньйон попросив своїх братів-абатів продегустувати ігристе вино з бульбашками та легкою сріблястою піною, яке він винайшов.

На початку 18-го століття шампанське поступило у відкритий продаж. Рецептуру шампанського намагалися відтворити різні виробники.

Згідно Мадридської угоди від 1891 року шампанським може називатися лише ігристий напій, який вироблений у французькому регіоні Шампань.

Цікаво, що якість шампанського визначається за розміром бульбашок – чим вони дрібніші, тим якісніший напій.

У любителів пива сьогодні теж свято – кожної першої п’ятниці серпня, яка цього року припадає на 4 число, відзначається Міжнародний день пива. Подію у 2007 році заснував власник бару в американському місті Санта-Круз Джесс Авшаломов.

Вже за чотири роки Міжнародний день пива відзначали у 138 містах в 23 країнах світу.

Ще 4 серпня відзначають Міжнародний день димчастого леопарда, який заснували
працівники Парку диких тварин Хаулеттс у Великій Британії Лорен Амос і Ден Кемп у 2018 році.

До ареалів проживання димчастих леопардів відносяться Китай, східна частина передгір’я Гімалаїв, Бангладеш, Таїланд та навколишні території.

Димчатий леопард перебуває на межі зникнення і занесений до Червоної книги. Нині у дикій природі нараховується менше 10 тисяч димчатих леопардів.

За церковним календарем 4 серпня – День пам’яті рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини.

Ісус зустрів Марію, коли вона була одержима сімома демонами. Він вигнав бісів, і з того часу Марія Магдалина була постійно поруч з Ісусом та стала його ученицею. Коли Ісуса розпинали, вона теж була поруч та розділяла усі його муки та страждання.

Саме Марії Магдалині у день свого Воскресіння першим явився Ісус та повелів їй розповісти про це своїм учням.

Із благою вістю про Воскресіння Христа Марія прийшла до Риму. Коли вона повідомила про це імператору Тиберію, він відповів, що це неможливо - як неможливо, щоб куряче яйце стало червоним. Тієї ж миті яйце в його руці почервоніло. Вважається, що саме звідси пішла традиція фарбувати великодні яйця.

Згодом Марія відправилася до Ефесу, де допомагала Іоанну Богослову. Там же в Ефесі вона і померла.
У ІХ столітті її нетлінні мощі перенесли до Константинополя.

Іменини 4 серпня святкують Марія, Михайло, Олексій.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі