den-navichok-molodi-pokladannya-chesnoyi-rizi-presvyatoyi-bogoroditsi-scho-sche-vidznachayemo-15-lipnya

День навичок молоді, Покладання чесної ризи Пресвятої Богородиці. Що ще відзначаємо 15 липня

 • 650378 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Сьогодні, 15 липня відзначається Всесвітній день навичок молоді. Був запроваджений у 2014 році за ініціативи Організації Об’єднаних Націй, пише УНН.

День навичок молоді покликаний привернути увагу суспільства до соціально-економічних проблем, з якими стикаються молоді люди, коли переходять у доросле життя.

За статистикою, близько 75 мільйонів молодих людей на Землі є безробітними. А більше 125 мільйонів мають маленькі доходи та проживають у незадовільних побутових умовах.

В Україні сьогодні відзначають День українського миротворця.

Починаючи з 1992 року, 44 тисячі українських миротворців взяли участь у 36 миротворчих місіях під егідою ООН в Європі, Африці та Азії. Більше 50-ти українських бійців загинули.

Після початку повномасштабної війни усі українські миротворці, які на той момент брали участь у місіях в Косово, ДР Конго, Кот-д’Івуарі, Малі та Молдові, були відкликані, аби в Україні дати відсіч агресору.

Ще 15 липня можна відзначити День благодійності у соціальних мережах. Подію у 2013 році заснував американець Кріс Соммерс з метою просування ідей благодійної діяльності через соціальні мережі.

За церковним календарем 15 липня - Покладання чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні.

У V столітті двоє набожних підручних Константинопольського імператора Льва Великого Гальбій і Кандид відправилися у Палестину, аби поклонитися святим місцям.
Якось вони зупинилися на ночівлю у літньої жінки, і вона розповіла їм, що зберігає у себе дома частину одягу Діві Марії, яку та свого часу передала одній благочестивій жінці.

З того часу риза у їхньому роду передається по жіночій лінії та має чудодійну силу. Святиню перевезли до Константинополя. А згодом у містечку Влахерн, біля Константинополя, звели храм куди і перенесли чесну ризу Пресвятої Богородиці.

Іменини 15 липня святкують Фотій, Арсеній.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині ППО збила три дрони «Ланцет»

     • 599726 переглядiв

    Данілов заявив, що готовий піти з посади і назвав умову

     • 1082597 переглядiв