den-narodzhennia-mobilnoho-telefonu-vsesvitnii-den-vodnykh-tvaryn-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-3-kvitnia

День народження мобільного телефону, Всесвітній день водних тварин. Що ще можна відзначити 3 квітня

 • 26442 переглядiв

Саме третього квітня 1973 року інженер компанії Motorola Мартін Купер уперше набрав номер і зателефонував в офіс компанії з першого мобільного телефону Motorola DynaTAC 8000X, який важив 2,5 кілограма.

Сьогодні, третього квітня, відзначається День народження мобільного телефону, пише УНН.

Саме третього квітня 1973 року інженер компанії Motorola Мартін Купер уперше набрав номер і зателефонував в офіс компанії з першого мобільного телефону Motorola DynaTAC 8000X, який важив цілих 2,5 кілограма.

Щоправда, пройшло цілих десять років перш ніж цей телефон став доступний звичайним споживачам. Телефон коштував чотири тисячі доларів. Для повного заряджання телефону потрібно було 10 годин, а користуватися ним можна було тільки протягом 30 хвилин.

Також третього квітня 1973 року компанія IBM показала світові розробку штрихового коду, яку спільно створили Норман Джозеф Вудланд та Бернард Сільвер.

Штрих-код являє собою графічну інформацію, котру наносять на необхідний предмет для ідентифікації товару.

Спершу штрих-коди використовувалися для маркування залізничних вагонів, щоб залізничні компанії могли ідентифікувати поїзди, що прибувають, і запобігати їх зіткненням.

Першим просканованим продуктом з UPC штрих-кодом була упаковка жувальної гумки Wrigley's Juicy Fruit у магазині Марша в Троє, штат Огайо, це 26 червня 1974 року.

Ще сьогодні відзначається День народження кавомолки. Цей незамінний пристрій на кухнях мільйонів любителів кави у всьому світі третього квітня 1829 року запатентував Джеймс Каррінгтон.

До винайдення ручної кавомолки зерна кави подрібнювали у ступі, або за допомогою керамічних чи сталевих жорнів.

З 2020 року зозахники по всієї планети долучаються до заходів з нагоди Всесвітнього дня водних тварин.

До водних відносяться не тільки риби, восьминоги, корали, кити та дельфіни, а ще й полярні ведмеді, черепахи, пінгвіни, а також земноводні та морські птахи.

За даними науковців, майже 1 тисяча видів морських тварин зазнають впливу від забруднення океану. Вже сьогодні на планеті є понад 500 місць, зафіксованих як мертві зони, де морське життя не може існувати.

Ще сьогодні можна долучитися до Всесвітнього дня вечірки. Своїй появі подія завдячує фантастичному роману американської письменниці Ванни Бонта "Політ", який був опублікований у 1996 році. Події у ньому відбуваються у зворотному часі і завершуються третього квітня 2000 року масштабним святом заради єднання людства.

Тож, саме цього дня і почали відзначати Всесвітній день вечірки.

За церконим календарем сьогодні День пам’яті Микити Сповідника, який жив у Віфінії.

Микита був ченцем, проповідником, богословом, мав дар зцілення. Рішуче виступав проти іконоборців. За це його кинули до в’язниці, жорстоко катували, але згодом випустили.

Також християни згадують святу мученицю Феодосію, яка теж виступала проти іконоборців. Жінку жорстоко катували сім днів, а на восьмий день забили до смерті. Поховали Феодосію в одному з монастирів Константинополя.

Іменини третього квітня святкують Микита, Іван, Федосія.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Байден та Сі Цзіньпін обговорили ситуацію навколо TikTok

     • 32072 переглядiв

    На Філіппінах оголосили попередження про загрозу цунамі

     • 109129 переглядiв

    Два потужні землетруси сталися неподалік Тайваню

     • 34007 переглядiв