ukenru
den-litnogo-sontsestoyannya-popri-zaboronu-sotni-lyudey-zapolonili-stounkhendzh

День літнього сонцестояння: попри заборону, сотні людей заполонили Стоунхендж

 • 31334 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. У Великій Британії сотні людей, попри коронавірусні заборони, зібралися поблизу пам’ятки неоліту Стоунхенджа, щоб спостерігати за літнім сонцестоянням. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Зазначається, що британська комісія, яка управляє історичними пам'ятками, вела online-трансляцію сходу сонця на Стоунхенджі, розташованому у графстві Вілтшир.

Для того, щоб споглядати явище та дістатися до каменів, люди перелазили через паркан. На відео з місця події було видно близько сотні людей всередині кам'яного кола та банер із написом "Стоїмо за Стоунхендж".

Поліція Вілтшира заявила, що захід пройшов спокійно, але кількість людей викликала занепокоєння. До цього британська влада закликала суспільство утриматися від масових зборів для святкування найдовшого дня через коронавірусні обмеження.

Під час заходу сталися певні перебої з ефіром. Зазначається, що за ефіром спостерігали тисячі людей. Але закінчилось усе тим, що спостерігачам показали заздалегідь записані кадри з каменів, а близько 5:00 стрім налагодили і на ньому було видно затягнуте хмарами небо.

Ведучий Ед Ширес висловив розчарування, через те, що так багато людей вирішили проігнорувати прохання не їхати до каменів. Через це організаторам не вдалося показати кадри, які вони хотіли.

Як саме зібрання людей завадило "Англійській спадщині" провести трансляцію сходу сонця, там не пояснили.

Додатково

День літнього сонцестояння вважається найдовшим днем у році. Щороку в Стоунхенджі відбуваються грандіозні святкування.

Щоб відзначити це свято, щорічно величезні натовпи народу з'їжджаються до місця, де, як вважається, кельтські друїди здійснювали свої обряди. Тільки в цей день усім охочим дозволено торкатися до каменів Стоунхенджа (в усі інші дні торкатися до древніх каменів заборонено).

Цього року сонце зійшло о 4:52 (6:52 за Києвом).

Додамо

Професійний астролог Ксенія Базиленко розповіла, як саме в цей день літнього сонцестояння можна змінити свою долю.

People gather at Stonehenge to celebrate summer solstice pic.twitter.com/laoCPTYtZ4

— Reuters (@Reuters) June 21, 2021

Celebrating summer solstice - the day where the Northern Hemisphere receives the most daylight of the year - from Stonehenge to Times Square: https://t.co/vNY4c3iVK5 pic.twitter.com/cQaw2W20Mg

— Reuters Pictures (@reuterspictures) June 21, 2021

Crowds gather at Stonehenge for summer solstice despite Covid rules pic.twitter.com/fkVRFSVvCK

— The Independent (@Independent) June 21, 2021

Українські Національні Новини

Суспільство