den-khip-khopu-v-ukraini-den-budivelnyka-ta-den-pratsivnyka-veterynarnoi-medytsyny-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-11-serpnia

День хіп-хопу, в Україні День будівельника та День працівника ветеринарної медицини. Що ще можна відзначити 11 серпня

 • 40185 переглядiв

11 серпня 1973 року діджей Кул Херк влаштував вечірку, на якій представив революційну діджейську техніку, відому як «брейкбіт». Використовуючи два вертушки, він подовжив інструментальні паузи у фанкових піснях, створивши безперервний ритм.

Сьогодні, усі любителі танців під запальну музику можуть долучитися до Дня хіп-хопу, пише УНН.

11 серпня 1973 року діджей Кул Херк влаштував вечірку, на якій представив революційну діджейську техніку, відому як "брейкбіт".

Використовуючи два вертушки, він подовжив інструментальні паузи у фанкових піснях, створивши безперервний ритм, який дозволив танцюристам максимально продемонструвати свої рухи. Це нововведення заклало основу того, що згодом стало світовим культурним феноменом.

Вплив хіп-хопу виходить далеко за межі музики. Він став потужним засобом соціального коментування, надаючи голос маргіналізованим спільнотам і звертаючись до таких проблем, як расова нерівність, жорстокість поліції та міська бідність.

Цей жанр також мав глибокий вплив на моду, мову та образотворче мистецтво, формуючи світову молодіжну культуру незліченними способами.

В Україні сьогодні, у другу неділю серпня, відзначаються два професійні свята: День працівників будівельної галузі та День працівників ветеринарної медицини.

В умовах повномасштабної російської агресії та необхідності відновлення зруйнованої інфраструктури та житлового фонду професія будівельника стає ключовою у нашій країні.

Нині в Україні у сфері будівництва офіційно працюють близько 250 тисяч людей.

Також сьогодні День Ветеринара. У багатьох українських родинах є домашні улюбленці, які теж потребують своєї медичної допомоги.

Фахівці, які лікують тварин почали з’являтися, з того часу як людство почало їх приручати.

Перша школа ветеринарів з’явилася у Франції в XVIII сторіччі за особистою ініціативою короля Людовика XV.

За неофіційною світовою статистикою найчастіше до ветеринарів звертаються власники собак.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святого мученика Євпла.

Євпл був священником на острові Сицилія. Своїми проповідями він багатьох місцевих жителів навернув у християнство.

Під час посилення гонінь на християн за часів імператора Діоклетіана Євпла схопили язичники. Проповідник не зрікся віри у Господа. За те його довго катували, а потім стратили.

Іменини 11 серпня святкують Євгеній, Василь, Максим, Марія.

Популярні

Новини по темі

Третій "Аватар" отримав офіційну назву та лого

 • 40035 переглядiв