ukenru
delehatsiia-putina-zabroniuvala-vip-kimnatu-v-restorani-simi-eksministra-kazakhstanu-v-den-smerti-yoho-druzhyny

Делегація путіна забронювала VIP-кімнату в ресторані сім'ї ексміністра Казахстану в день смерті там його дружини

 • 47140 переглядiв

У день смерті дружини колишнього міністра економіки Казахстану делегація путіна забронювала VIP-кімнату в ресторані, де вона померла.

У суді під час дослідження телефону підсудного Бахитжана Байжанова, родича ексміністра економіки Казахстану, стало відомо, що делегація президента рф бронювала одну з VIP-кабінок у ресторані "Bau" в день загибелі жінки колишнього міністра Салтанат Нукенової в цьому ж ресторані. Про це передає Ulysmedia, пише УНН

Байжанов 9 листопада написав адміністратору Карлигаш повідомлення:

"Сьогоднішні банкети треба скасувати".

У відповідь Карлигаш надсилає йому аудіоповідомлення:

"Як я скасую? Це буде та делегація, путінська".

Байжанов у допиті уточнив, що 9 листопада в Астані був із візитом президент рф  і його делегація бронювала цього дня VIP-кабінку в ресторані "Bau".

"Організатори хотіли у нас сидіти, у VIP-кабінці, була бронь", - сказав Байжанов.

Суддя уточнила в адвоката Жанни Уразбахової, який стосунок до справи мають ці запитання про делегацію президента рф.

"Прямий стосунок має до справи. Знаючи про те, що буде делегація президента рф, вони не могли вивезти тіло Салтанат із ресторану. Це пряме має відношення до справи", - заявила адвокат.

"Це ваші умовиводи. Висновки висловіть у дебатах", - зазначила суддя.

Нагадаємо

На засіданні 15 квітня Бахитжан Байжанов розповів, що до нього кілька разів у камеру СІЗО після відбою приходив громадський діяч Бауржан Мусін, який намагався налаштувати його проти сім'ї загиблої. За його словами, також на цій зустрічі був присутній засуджений колишній віце-міністр Тимур Токтабаєв.

Бішимбаєв заявив, що Байжанов шантажує його фінансовими документами. Ексміністр звинуватив свого родича в мародерстві та змові зі своєю колишньою дружиною Назим Кахарман.

Головний судовий розгляд у цій справі розпочався 27 березня за участю присяжних.

Чоловік убитої заявляє, що з його боку не було наміру вбивати. Однак, ексчиновник визнає, що між ним і його дружиною Салтанат раніше траплялися бійки. Мовляв, цивільна дружина була нервовою, агресивною, психологічно нестабільною, постійно мучила його підозрами про зраду і ревнувала, а також зловживала алкогольними напоями.

Судмедекспертиза у справі про його вбивство свідчить, що ексміністр економіки Казахстану Бішимбаєв міг душити свою дружину. Експерт зазначив, що жінку не тільки били по голові багато разів, а й душили.

Тетяна Краєвська

Новини Світу