deklaratsiya-g7-peredbachaye-ukladennya-ugod-pro-zabezpechennya-vsim-neobkhidnim-u-razi-povtornoyi-sprobi-agresiyi-z-boku-rosiyi-op

Декларація G7 передбачає укладення угод про забезпечення всім необхідним у разі повторної спроби агресії з боку росії – ОП

 • 365775 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Підписана напередодні у Вільнюсі лідерами «Великої сімки» декларація щодо довгострокових гарантій безпеки Україні є рамковим документом, що передбачає подальше укладення двосторонніх безпекових угод між Києвом та окремими країнами-гарантами. В таких договорах будуть міститись заходи з забезпечення України всім необхідним у разі повторної спроби агресії з боку росії. Про це заявив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, повідомляє УНН.

За його словами, такі договори передбачатимуть набір конкретних інструментів і заходів, які мають бути застосовані в найкоротші терміни.

Цитата

«Безпекові гарантії, які Україна отримає за результатами погодження Декларації, позбавлені будь-якої теоретичності. У них враховано весь досвід нашої війни. Двосторонні договори з країнами-гарантами дуже чітко визначатимуть механізми підтримки нашої держави», – заявив голова Офісу Президента.

Андрій Єрмак додав, що Україна вже почала роботу щодо напрацювання формулювань для двосторонніх угод із партнерами.

Доповнення

За словами Єрмака, окрім безпосередньо військової підтримки України, країни-гаранти сприятимуть підвищенню стабільності української економіки й енергетики, надаватимуть технічну й фінансову допомогу.

Вони також вживатимуть економічних та юридичних заходів, щоб притягнути росію до відповідальності за злочини проти України, зазначив Єрмак. 

Нагадаємо

Країни G7 підписали спільну декларацію щодо надання довгострокових гарантій безпеки Україні, і запросили інші держави приєднатися до зобов'язань.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі