deklaratsiya-g7-maye-stati-pershim-yuridichnim-dokumentom-schodo-garantiy-bezpeki-zelenskiy

Декларація G7 має стати першим юридичним документом щодо гарантій безпеки – Зеленський

 • 306344 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Декларація "Групи семи" у разі схвалення має стати першим юридичним документом щодо гарантій безпеки Україні. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на саміті НАТО, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У нас немає реальних гарантій безпеки від наших партнерів, маю на увазі юридичних. У нас є фактичні гарантії безпеки – фінансові, санкційні, оборонні. Це дуже важливо, що це може стати першим документом юридичним, який символізує, що в нас є така «парасолька» гарантій безпеки, а потім уже Україна буде мати документи з кожною державою-гарантом безпеки», - розповів Зеленський.

Він зазначив, що якщо сьогодні G7 погодиться на першу велику декларацію щодо гарантії безпеки, то це буде конкретний сигнал.

«Тому, що в гарантіях безпеки там написано, що ці гарантії діють на шляху до НАТО. І це дуже важливо, це вже буде дуже конкретний сигнал», - сказав Президент.

Доповнення

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн завила, що західні партнери сьогодні беруть на себе зобов'язання щодо довгострокової безпеки України. "Група семи" сьогодні на полях саміту НАТО оприлюднить відповідну декларацію.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада Україна-НАТО зібралася на перше засідання

     • 1681391 переглядiв

    Столтенберг назав цілі Ради Україна-НАТО

     • 406406 переглядiв