ukenru
defense-express-na-pidbitomu-kreyseri-moskva-mozhut-buti-yaderni-boyegolovki

Defense Express: на підбитому крейсері "Москва" можуть бути ядерні боєголовки

 • 310864 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Видання Defense Express опитало фахівців з питанням щодо можливості наявності ядерної зброї на ракетному крейсері "Москва" та повідомляє, що зокрема це протикорабельні ракети П-1000 "Вулкан", яких на кораблі 16 одиниць. Про це інформує УНН.

Деталі

Опитані фахівціі, включно із конструкторами та морськими офіцерами, які одностайно та незалежно один від одного дали наступну відповідь: існує реальна можливість того, що на ураженному флагмані Чорноморського флота рф могли бути ядерні боєприпаси.

Справа в тому, що ракетний крейсер "Москва" входить до складу сил постійної готовності Чорноморського флоту. Тобто за командою він за мінімальний час повинен вийти у відкрите море для виконання бойових задач. Водночас перезаряджання ракет типу П-500/1000 далеко не тривіальна задача та виконується виключно на базах кораблів і потребує значних часових витрат.

Водночас пропорції між звичайними та ядерними боєприпасами, які зараз використовуються для озброєння ракетних крейсерів у росії, невідомі. За часи СРСР це могло бути декілька ракет з 16 одиниць.

Окрім ракет П-1000 "Вулкан" на ракетному крейсері "Москва" може знаходитись і інша ядерна зброя. Це зенітна ракета для комплексу "Форт", морської версії С-300, із так званою "спеціальною бойовою частиною". Декілька таких ракет, за часи СРСР, штатно входили у боєкомплект з 64 ракет для цього зенітного ракетного комплексу.

Нагадаємо

У середу, 13 квітня, двома ракетами "Нептун" вражений російський крейсер "Москва".

Українські Національні Новини

Новини Світу