ukenru
dbr-rozpovilo-pro-masshtabnu-spetsoperatsiyu-na-odeschini-kolaborantiv-shukali-z-poligrafom

ДБР розповіло про масштабну спецоперацію на Одещині: колаборантів шукали з поліграфом

 • 150925 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Державне бюро розслідувань відзвітувало про спецоперацію на Одещині з пошуків колаборантів серед криміналітету. Повідомляється, що знайшли трьох підозрілих осіб і передали їх СБУ, пише УНН.

Цитата

"На Одещині працівники ДБР спільно з співробітниками ДСР Національної поліції України провели масштабну спецоперацію та перевірили на можливі контакти з представниками країни-окупанта понад 40 осіб, причетних до кримінального світу. Для достовірності отриманої інформації більшість із них проходили опитування за допомогою поліграфа", - повідомили у бюро.

"В результаті виявлено 3-х осіб, які можуть бути причетні до діяльності ворожих диверсійних груп", - додали у ДБР

Деталі

Порушено кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Усіх передано Службі безпеки України.

Сама СБУ напередодні повідомляла, що рф намагалася розхитати ситуацію на Одещині з допомогою криміналітету.

Доповнення

Крім цього, як вказано, за сприяння ГУ ДМС України в Одеській області, зібрано матеріали та видворено за межі України 6 громадян інших держав, які так чи інакше могли сприяти дестабілізації ситуації в регіоні, а також затримано одного мешканця Одещини, який був у розшуку за вбивство.

А під час масштабних опертивно-слідчих заходів було також виявлено 4 місця промислового вирощування наркотичних рослин, вилучено понад 3000 кущів коноплі та близько 2 кг висушеної готової продукції. Вартість зілля на "чорному ринку" - понад 16 млн грн. За фактом зареєстровано 4 кримінальних провадження за ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

"Важливо зауважити, що з сотень людей, перевірених працівниками ДБР за період гарячої фази війни, лише одиниці виявляються ворожими агентами. Більшість іноземців, навіть якщо мають проблеми із законом, проти приходу руського міру в їхні міста", - вказали при цьому у бюро.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП