dbr-prodovzhuie-robotu-nad-ekstradytsiieiu-zhevaho-ta-povernenniam-vkradenykh-nym-hroshei

ДБР продовжує роботу над екстрадицією Жеваго та поверненням вкрадених ним грошей

 • 30099 переглядiв

ДБР спільно з АРМА працюють над поверненням зі Швейцарської Конфедерації арештованих понад 113 млн доларів на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є екснардеп, акціонер банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго. Про це УНН повідомляє з посиланням на ДБР.  

Працівники ДБР ... продовжують .... роботу щодо повернення в Україну коштів банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит", а також екстрадиції причетних до їх крадіжки. ДБР спільно з АРМА працюють над поверненням зі Швейцарської Конфедерації арештованих понад 113 млн доларів США на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є екснардеп, акціонер банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго

 - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кошти були арештовані на підставі відповідної ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26 жовтня 2022 року за запитом Державного бюро розслідувань. Компетентні органи Швейцарської Конфедерації повідомили ДБР про те, що сума активів, наявна на заморожених рахунках, перевищує 113 млн доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький суд відмовив в екстрадиції Жеваго до України

"Наразі заходи щодо застосування механізму передачі в АРМА арештованих коштів знаходяться на завершальному етапі. Так 28 липня 2023 року за запитом ДБР на Кіпрі затримали спільника олігарха Жеваго – ексзаступника голови правління банку "Фінанси та Кредит", наразі триває процес узгоджень щодо його екстрадиції. Не припинятиме ДБР й спроб повернути в Україну олігарха-втікача та інших спільників", - інформує ДБР.

"Продовжується й розслідування кримінального провадження, готуються нові підозри співучасникам злочину", - зазначається в повідомленні.

Так, 29 червня 2023 ДБР повідомило про підозру посадовцям Полтавського ГЗК, який належить олігарху-втікачу Жеваго. Підозру повідомили керівництву правління комбінату, начальникам відділів, через які здійснювали фінансові оборудки підприємства, а також керівництву фірми-прокладки, через яку відбувались махінації.

"Слідство ДБР встановило, що посадовці комбінату протиправно заволоділи майже 400 мільйонами гривень від видобутку та подальшої реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів. Зокрема, топменеджмент продавав без відповідних дозволів щебеневу сировину, яка виготовлялась з відходів, видобутих у кар’єрі корисних копалин", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, ДБР активно співпрацює з органами юстиції, жандармерії та поліції Французької Республіки.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

     • 67882 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 88430 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

     • 50358 переглядiв

    Новини по темі