ukenru
dbr-pochalo-rozsliduvannya-cherez-zayavleni-nefodovim-problemi-z-mitnimi-skanerami

ДБР почало розслідування через заявлені Нефьодовим проблеми з митними сканерами

 • 11376 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують можливі порушення під час закупівлі митних сканерів після сказаного головою Державної митної служби ДФС Максимом Нефьодовим про проблеми з цим обладнанням. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі центрального апарату ДБР здійснюють досудове розслідування за фактами, оприлюдненими головою ДМС ДФС під час брифінгу. Мова іде про можливе зловживання службовим становищем працівниками митної служби ДФС під час закупівлі митних сканерів", - вказали у бюро.

З оприлюдненої інформації, за даними ДБР, відомо, що посадовці митниці мали придбати сім сканерів для перевірки вмісту вантажу автомобілів, натомість закуплено було лише чотири. "Крім того, дане обладнання було встановлене з порушеннями і не працює належним чином. Налагодження роботи потребує додаткових витрат з державного бюджету", - розповіли у бюро.

"Кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)", - додали у ДБР.

У разі доведення вини, митникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, голова митної служби Максим Нефьодов заявив, що жоден із чотирьох закуплених сканерів для Державної фіскальної служби не був введений в експлуатацію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП