ukenru
daniya-zbilshit-vidobutok-gazu-u-pivnichnomu-mori-schob-vidmovitisya-vid-postachan-z-rosiyi

Данія збільшить видобуток газу у Північному морі, щоб відмовитися від постачань з росії

 • 161281 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Уряд Данії планує тимчасово збільшити видобуток природного газу на своїх родовищах у Північному морі, а також підвищити виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії, щоб позбутися залежності від постачань з росії, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми збільшимо видобуток природного газу в Північному морі протягом обмеженого проміжку часу", - сказала прем'єр-міністр Метте Фредеріксен журналістам під час брифінгу і додала: “Ми переконані, що краще видобувати газ у Північному морі, ніж купувати його у володимира путіна”.

Деталі

Завдяки поставкам з Північного моря, заявила Фредеріксен, Данія може фактично стати незалежною від російського газу в наступному році.

“Але оскільки ми є частиною європейської газової мережі, нам також потрібно, щоб інші країни стали незалежними”, - додала прем’єр-міністр.

Уряд також представив плани різкого збільшення виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії. Чиновники планують підвищити в чотири рази виробництво наземної вітрової та сонячної енергії протягом восьми років і збільшити виробництво енергії вітру на морі на 1-4 гігават.

Крім того, хочуть запровадити єдиний податок на викиди вуглецю з компаній.

Раніше

Японія планує збільшити інвестиції у проєкти СПГ на тлі зменшення залежності від російських енергоносіїв

Українські Національні Новини

Новини Світу