ukenru
daniya-zafiksuvala-aktivnist-nevidomikh-bezpilotnikiv-bilya-gazovogo-rodovischa-u-pivnichnomu-mori

Данія зафіксувала активність невідомих безпілотників біля газового родовища у Північному морі

 • 250594 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Данська поліція зафіксувала активність невідомих безпілотників біля газового родовища Роар у Північному морі. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Родовище Роар знаходиться поруч із найбільшим газовим родовищем Данії Тайра, обидва перебувають у віданні TotalEnergies.

Це сталося після того, як міністерство оборони Данії заявило, що направило фрегат Королівського флоту для патрулювання поблизу цих вод, щоб відбити ще одну атаку після передбачуваного саботажу газопроводу "Північний потік" минулого тижня, внаслідок чого газ просочився у Балтійське море.

Французька енергетична компанія TotalEnergies заявила минулого тижня, що спостерігала несанкціоновану активність безпілотників біля однієї зі своїх морських нафтогазових установок у Північному морі, родовища Хальфдан-Б.

Доповнення

Данія вже оголосила "червону тривогу" та підвищила рівень готовності до надзвичайних ситуацій для свого енергетичного сектору після атаки на російські трубопроводи, що сталася у її водах. Деякі експерти припускають, що системи могли стати метою підводних безпілотників унаслідок навмисного акту саботажу.

Тим часом, за даними норвезького агентства з енергетичної безпеки, в Норвегії невідомі дрони також були помічені біля морських установок біля узбережжя.

Українські Національні Новини

Новини Світу