ukenru
danilov-zustrivsya-z-poslom-velikoyi-britaniyi-v-ukrayini-pro-scho-govorili

Данілов зустрівся з послом Великої Британії в Україні: про що говорили

 • 13266 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, зокрема, в контексті російської агресії на Сході України, а також розширення співпраці у сфері кібербезпеки. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу РНБО.

Так, торкаючись питання кібербезпеки, Данілов зазначив, що "наявність ядерної зброї сьогодні не є запорукою безпеки держав, а боротьба переноситься у кіберпростір, і ми маємо бути готові до цих викликів".

"Україна щодня відбиває кібератаки з сусідньої країни, і ми розуміємо, що цей кібернаступ буде спрямований не лише на Україну, але й на інші держави", - сказав секретар РНБО, додавши, що Україна готова ділитися цим досвідом зі своїми стратегічними партнерами.

У свою чергу, Сіммонс запевнила у незмінності підтримки України у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Вона висловила готовність Великої Британії надавати Україні підтримку, зокрема, під час розробки національної стратегії кібербезпеки, а також поглиблювати співпрацю у напрямку розбудови кібербезпекових спроможностей.

Повідомляється, що сторони домовились про подальшу активізацію співробітництва між державами.

Раніше УНН писав, що ракетна програма для ЗСУ відпрацьовується і перебуває на контролі у Президента України Володимира Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика