danilov-poiasnyv-aktyvizatsiiu-sprob-rosiian-atakuvaty-stolytsiu

Данілов пояснив активізацію спроб росіян атакувати столицю

 • 76324 переглядiв

Данілов стверджує, що росія посилює атаки на Київ напередодні важливих дат, включаючи президентські вибори в рф, щоб продемонструвати "досягнення" воєнного часу.

Перед президентськими виборами в росії володимир путін захоче показати "досянння" рф у війні в Україні. Так секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов пояснив активізацію спроб росіян атакувати столицю України. Про це він сказав в інтерв'ю la Repubblica, пише італійське Zazoom, повідомляє УНН

Деталі 

На думку Данілова є пояснення, чому росіяни відновили атаки на Київ, чого не відбувалося протягом деякого часу. 

"Тому що росія живе ювілеями і датами. І коли вони нападають на столицю, вони думають, що можуть цим похвалитися. Є кілька дат, до яких росіяни намагатимуться отримати якісь трофеї. Однією з них буде 10-та річниця захоплення Криму в лютому. Путін захоче бути там, і спочатку він повинен буде переконатися, що ситуація спокійна. Він посилить тиск на фронті, в Куп'янську, в Авдіївці, в Мар'їнці. А потім буде 17 березня, президентські вибори. І там він теж захоче показати досягнення", - сказав секретар РНБО. 

За його словами,  для України зараз "дуже важкий час" в контексті підтримки західними державами. 

"Це дуже важкий час для нас. Але не з тих причин, про які ви думаєте. На Заході йде величезна медіа-кампанія про те, що ми програємо, а в росії все буде добре. путіну вдається приховати за допомогою систематичної дезінформації величезну правду", - вказав Данілов. 

"Для України зараз важкий час, але ми не здамося. Ніколи", - наголосив Данілов.

Нагадаємо 

В результаті ракетного удару рф по Києву у ніч на 13 грудня 53 людини отримали поранення. Було завдано значної шкоди інфраструктурі, включаючи лікарню, багатоквартирний житловий будинок і водопровідну мережу. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фінал Нацвідбору на Євробачення відбудеться 3 лютого

     • 77168 переглядiв

    Повітряні сили ЗСУ попередили про ракету курсом на захід

     • 50224 переглядiв

    У Києві пролунали вибухи

     • 102621 переглядiв

    Уряд Туска підтримав ембарго на українське зерно

     • 54899 переглядiв