ukenru
danilov-obgovoriv-z-predstavnikom-vooz-aktivizatsiyu-spivpratsi-schodo-protidiyi-covid-19

Данілов обговорив з представником ВООЗ активізацію співпраці щодо протидії COVID-19

 • 12158 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з представником ВООЗ в Україні Ярно Хабіктом, під час якої сторони обговорили поточну ситуацію з поширенням нового коронавірусу у світі та активізацію співпраці між ВООЗ та Україною щодо відповіді на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба РНБО України, передає УНН.

"З 20 січня ми уважно в режимі реального часу слідкуємо за ситуацією в світі", - сказав Данілов.

Він додав, що в Апараті РНБО діє оперативна група, яка здійснює цілодобовий моніторинг ситуації.

"Також ми маємо чіткий і повний перелік лікарень по всій Україні, готових прийняти пацієнтів", - додав секретар РНБО.

Зазначається, що він наголосив на актуальності співпраці з ВООЗ у проведенні консультацій щодо ефективних діагностичних процедур, питаннях захисту медичних працівників та обміну інформацією стосовно прогнозів поширення пандемії.

Хабікт своєю чергою ознайомив Данілова з новими підходами ВООЗ до діагностики та реагування на випадки захворювання.

Представник ВООЗ підкреслив важливість превентивних заходів та ефективної комунікації з населенням. Також Хабікт висловив готовність ВООЗ надалі ділитися рекомендаціями та посилювати взаємодію з українською стороною.

Сторони домовилися раз на тиждень проводити робочі зустрічі фахівців ВООЗ та Апарату РНБО України для обміну оперативною інформацією щодо протидії поширенню вірусу Україною.

Як повідомляв УНН, у Чернівецькій області очікують, що місія ВООЗ, яка складатиметься із кількох фахівців, приїде до них 13 березня. 

Українські Національні Новини

Політика