ukenru
danilov-na-zasidanni-rnbo-govorili-pro-pereglyad-pyati-stsenariyiv-2019-roku-schodo-donbasu

Данілов: на засіданні РНБО говорили про перегляд п'яти сценаріїв 2019 року щодо Донбасу

 • 18292 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський дав завдання переглянути п'ять сценаріїв щодо тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які розглядалися Радою безпеки й оборони ще в грудні 2019 року. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Деталі

"На порядку денному було 6 питань. Перше питання, яке розглядалося на засіданні було питання, це інформація про ситуацію в зоні проведення Операції Об'єднаних сил. На жаль останнім часом фіксується різке збільшення порушень режиму припинення вогню, активізація деверсійної-снайперської діяльності з боку збройних формувань російської федерації… Члени РНБО заслухали доповіді Головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Кирила Буданова, голови Служби зовнішньої розвідки України генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка",- розповів Данілов.

За його словами, рішення, ухвалені на засіданні, мають гриф "таємно", а тому не можуть бути розголошені.

"Єдине можу сказати, що є ситуація повернення до рішення Ради Нацбезпеки від 5 грудня 2019 року, коли розглядалося п'ять сценаріїв, які запроваджувалися на території окупованої Донецької та Луганської області. Зараз ці п'ять сценаріїв будуть підійматися й відповідним структурам, відповідним посадовим дана вказівка Президентом України переглянути ці речі та за необхідність робити нові редакції та поправки в ці речі", - сказав він.

Доповнення

В Офісі Президента України Володимира Зеленського під час наради в рамках підготовки до зустрічі у Нормандському форматі затвердили п’ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика