ukenru
damask-uzhe-tri-dni-strazhdaye-vid-nestachi-pitnoyi-vodi

Дамаск уже три дні страждає від нестачі питної води

 • 5475 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Населення столиці Сирії Дамаска вже три дні страждає від екстремальної нестачі води, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Як зазначається, лише в суботу влада заповнила резервуари в двох кварталах міста, проте в неділю вони були вже порожніми.

"Воду не подають вже три дні. Ми можемо жити без електрики, але не без води", - сказала 51-річної жителька сирійської столиці.

Влада Дамаска відключила подачу води 23 грудня. Вони пояснили це тим, що "терористичні угруповання" отруїли джерела води і сховища дизельним паливом і іншими речовинами. Під контролем загонів збройної опозиції виявилося, зокрема, важливе джерело води в долині Ваді-Барада поблизу кордону з Ліваном.

За повідомленнями державних ЗМІ, сирійська армія і союзні їй формування ще з п'ятниці веде наступ на бойовиків, які захопили долину з джерелом. За повідомленням опозиційного угруповання "Сирійський наглядова рада з прав людини" (SOHR), долина піддається бомбардуванням.

Дамаск має у своєму розпорядженні й інші водосховища, однак лише періодично подає воду в окремі райони. За повідомленням арабської телекомпанії "Аль-Джазіра", Міжнародний комітет Червоного Хреста намагається поліпшити водопостачання за допомогою насосів. У Дамаску, за оцінками, проживає 1,5 млн осіб, ще 3,5 млн людей живуть в його передмістях.

Українські Національні Новини

Новини Світу