ukenru
d-tusk-pobitsyav-vryatuvati-polschu-vid-izolyatsiyi

Д.Туск побіцяв врятувати Польщу від "ізоляції"

 • 9437 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Переобраний президентом Євроради Дональд Туск, який є колишнім польським прем’єром, взяв на себе зобов’язання працювати з урядом Варшави, який намагався перешкодити його другому терміну, і забезпечити, щоб Польща не була "ізольованою" в ЄС, передає УНН з посиланням на Reuters.

“Я хочу співпрацювати з кожним членом Євроради, і я зроблю все від мене залежне, щоб захистити польський уряд від  політичної ізоляції в Європі”, - заявив Д.Туск.

На запитання, як він буде взаємодіяти з урядом у Варшаві, він відповів: “Я буду спілкуватися з польським урядом польською мовою”.

Як реакція на роздратування серед інших лідерів щодо тактики польського уряду стосовно спроб блокувати повторне призначення Д.Туска, це зауваження спонукало голову Єврокомісії Жан-Клода Юнкера сказати з трибуни: “Хотілося б сподіватися, що цю мову польський уряд зрозуміє”.

Д.Туск продовжив закликати своїх політичних супротивників у Варшаві прийняти відповідальну і розумну позицію щодо майбутнього Європи.

“Будьте обережні у тому, які мости ви спалюєте, тому що як тільки вони зникнуть, ви ніколи не зможете перетинати їх знову”, - сказав він.

Раніше голова Європейської ради Дональд Туск був переобраний на другий термін.

Українські Національні Новини

Новини Світу