ukenru
cnn-ssha-yevropa-ta-velika-britaniya-obgovoryuyut-plan-pripinennya-viyni

CNN: США, Європа та Велика Британія обговорюють план припинення війни

 • 972472 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Західні союзники регулярно зустрічаються, щоб відпрацювати потенційні рамки припинення вогню в Україні. Йдеться про США, Велику Британію на європейських союзників, повідомляє CNN, пише УНН.

Як вказано, США та їхні союзники наголошують на необхідності врегулювання шляхом переговорів.

Цитата

"Офіційні особи США останніми тижнями регулярно зустрічаються зі своїми британськими та європейськими колегами, щоб обговорити можливі рамки припинення вогню та припинення війни шляхом переговорів", - повідомили CNN кілька джерел, знайомих з ходом переговорів.

Деталі

Серед тем, як зазначається, "був план із чотирьох пунктів, запропонований Італією наприкінці минулого місяця".

"Ці рамки включають зобов'язання України дотримуватися нейтралітету щодо НАТО в обмін на деякі гарантії безпеки, а також переговори між Україною та росією щодо майбутнього Криму та Донбасу", - повідомляється у матеріалі.

"Україна не бере прямої участі у цих дискусіях, попри обіцянку США "нічого про Україну без України". Офіційні особи США та України заявили, що США не чинили тиску на Україну, щоб вона дотримувалася певного плану, і не підштовхували їх безпосередньо до зустрічі з росіянами", - сказано у повідомленні.

Доповнення

Уже 100 днів Україна чинить опір повномасштабному вторгненню росії. Окупанти цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Українські Національні Новини

Політика