chudoviy-kompleks-zarekomenduvav-sebe-na-usi-100-vidsotkiv-ignat-prokomentuvav-zrk-iris-t

Чудовий комплекс, зарекомендував себе на усі 100 відсотків: Ігнат прокоментував ЗРК IRIS-T

 • 67536 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів про переваги зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, які Україна отримала від Німеччини, передає УНН.

Цитата

«Чудовий комплекс, зарекомендував себе на усі 100%. Ми отримали його у жовтні минулого року, якраз коли противник почав обстрілювати нашу критичну інфраструктуру, і це 100% результат, одна ракета - одна ціль. Чудовий радар, один з найкращих радарів зараз з тих, що в нас є. Саме радіолокаційна станція комплексу, яка бачить цілі з маленькою відбиваючою поверхнею і надає інформацію на зенітні системи інших комплексів - і NASAMS, і Patriot. І навіть радянські системи можуть брати інформацію з цього радару»,- сказав Юрій Ігнат.

Деталі

Комплекс складається з радару, на певній відстані від якого має розташовуватись командний пункт, і пускових установок. В одній установці є 8 транспортно-пускових контейнерів, які мають ракети, які теж називаються IRIS-T. Вони можуть уразити повітряні цілі на відстані до 40 кілометрів. Нажаль балістику вони не придназначені збивати, проте усі інші аеро-динамічні цілі ЗРК IRIS-T може ліквідувати.

Нагадаємо

Сьогодні стало відомо, що Німеччина до кінця року збирається передати Україні ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два підрозділи IRIS-T від Німеччини значно посилять систему протиповітряної оборони - Ігнат

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві масштабна пожежа на СТО

     • 249308 переглядiв

    В ЄС стривожені через етнічні чистки в Судані

     • 66542 переглядiв