ukenru
chubarov-rozpoviv-scho-dopomozhe-povernuti-krim-ukrayini

Чубаров розповів, що допоможе повернути Крим Україні

 • 10375 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Надання Криму статусу кримськотатарської національно-територіальної автономії буде важливими кроком для деокупації півострова. Про це сказав сьогодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час реквію, присвяченого Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу на Софійській площі у Києві, передає УНН.

"Кримськотатарська національна територіальна автономія, як невіддільна складова України, це не лише гарантія для збереження та розвитку корінного народу, але й реальний та ефективний крок для де окупації Криму. Так має бути. Так і буде", - заявив він.

Р.Чубаров наголосив, що право кримськотатарського народу на самовизначення, як природне право корінного народу, має бути у повній мірі реалізоване в межах єдиною і неподільної України.

На його думку, надання Криму статусу кримськотатарської національно-територіальної автономії буде відновленням історичної справедливості, відновлення прав кримськотатарського народу.

Як повідомляв УНН, після відновлення державного суверенітету Україна використає Керченський міст для зв’язків з Кубанню. Про це під час урочистих заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу заявив Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, робоча група напрацювала проект змін до Конституції України стосовно статусу кримських татар.

Українські Національні Новини

Політика