ukenru
chotirokh-uchasnikiv-aktsiyi-protestu-zatrimali-v-tsentri-tbilisi

Чотирьох учасників акції протесту затримали в центрі Тбілісі

 • 8577 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Перед будівлею парламенту в центрі грузинської столиці Тбілісі поліцейські в понеділок вранці затримали чотирьох учасників акції протесту, в тому числі одного з організаторів - Звіада Куправа. Про це УНН повідомляє з посиланням на Эхо Кавказа.

Учасники акції на місці події підтвердили інформацію про затримання, пише видання.

Організатором акції, як зазначається, є Заза Саралідзе, батько вбитого підлітка в Тбілісі півроку тому. Він вимагає проведення об'єктивного розслідування вбивства підлітків на вулиці Хорава в центрі столиці Грузії і покарання всіх учасників злочину, а також відставки міністрів внутрішніх справ і юстиції.

Наразі він закликав правоохоронців негайно звільнити Звіада Куправа. Також, за його словами, про інцидет буде проінформований Народний захисник. Заза Саралідзе звернувся до громадськості з проханням прийти до другої години дня на акцію протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії затримані підозрювані в організації бійки за участю українців і росіян

У МВС Грузії повідомили, що Куправа і ще троє учасників акції затримані за адміністративне правопорушення: їм інкримінується дрібне хуліганство і відмова виконати законну вимогу представників правоохоронних органів.

Раніше поліція зажадала від маніфестантів прибрати з проїжджої частини намети і перенести їх на колишнє місце - на територію перед парламентом. Учасники акції відмовляються виконувати вимогу правоохоронців. Місце проведення акції зараз обгороджене залізними бар'єрами і поліцейським кордоном. Правоохоронці пояснюють свої дії заходами безпеки.

Додамо, що акція протесту з вимогою відновлення справедливості у справі убитих в грудні минулого року двох підлітків, яка почалася 31 травня, відновилася в Тбілісі в неділю, 10 червня.

Українські Національні Новини

Новини Світу