chornomorskiy-flot-rf-namagatimetsya-pereshkodzhati-bud-yakiy-torgivli-odnak-nebezkarno-britanska-rozvidka

чорноморський флот рф намагатиметься перешкоджати будь-якій торгівлі, але не безкарно - британська розвідка

 • 272996 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Кремль розірвав зернову угоду, тому що вирішив, що вона йому не вигідна. Тепер російський чорноморський флот, ймовірно, буде намагатись активно перешкоджати будь-якій торгівлі в регіоні, однак наражаючись на протидію з боку української оборони. Прогнозують у звіті аналітики на основі розвідданих Міноборони Великої Британії.

Деталі

17 липня 2023 року росія не поновила свою участь у Чорноморській зерновій ініціативі (BSGI). Це фактично звело нанівець угоду про безпеку, яка, незважаючи на війну, забезпечувала безпечний прохід суден, що експортують зерно з України. москва прагне відвернути будь-яке торгове судноплавство від українських портів.

кремль, ймовірно, прийняв рішення вийти з угоди деякий час тому, оскільки вирішив, що вона більше не відповідає його інтересам, тому замаскував це дезінформацією, стверджуючи, що його вихід викликаний занепокоєнням тим, що цивільні судна наражаються на небезпеку через українські міни, і що Україна використовує зерновий коридор у військових цілях, не надаючи доказів для цих тверджень, зауважують аналітики.

19 липня 2023 року Міністерство оборони росії заявило, що буде вважати, що всі судна, які наближаються до України, перевозять зброю.

Цитата

"російський чорноморський флот, ймовірно, тепер буде відігравати більш активну роль у перешкоджанні будь-якій торгівлі, що продовжується. Однак операції чф з блокади будуть піддаватися ризику з боку українських надводних кораблів без екіпажу і крилатих ракет берегової оборони", - зазначається у звіті.

Доповнення

Білий дім попередив, що росія може розширити свої цілі проти українських зернових об’єктів, включивши атаки на цивільні судна в Чорному морі. Інформація США вказує на те, що росія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів.

Світові страховики розглядають питання про те, чи варто заморожувати покриття для будь-яких суден, які бажають відправитися в Україну. Мінування території, за словами представників бізнесу, фактично припинить надання страхового покриття в будь-якій формі.

У разі припинення зернової угоди уряд України заклав до бюджету кошти для страхування суден, які будуть перевозити зерно альтернативними шляхами. Проте інші варіанти експорту не достатні для стабільного постачання зерна в інші країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив з керівництвом USAID кроки після одностороннього виходу рф із зернової угоди

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі