ukenru
cholovik-na-prikarpatti-virishiv-ubiti-suddyu-schob-vidtyagnuti-virok-ofis-genprokurora

Чоловік на Прикарпатті вирішив убити суддю, щоб відтягнути вирок - Офіс Генпрокурора

 • 13317 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У замаху на суддю за розгляд справи на Прикарпатті підозрюється місцевий житель, повідомили УНН в Офісі Генпрокурора.

Цитата:

"Повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом замаху на вбивство судді одного із районних судів та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263, ст. 379 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, на розгляді у судді перебував обвинувальний акт щодо вчинення групою осіб декількох тяжких злочинів з корисливих мотивів.

"Підозрюваний, щоб уникнути покарання – позбавлення волі на тривалий строк, вирішив убити суддю. Так він намагався відтермінувати винесення вироку та залякати інших суддів, які розглядатимуть справу", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними правоохоронців, з метою вчинення умисного вбивства судді він слідкував за ним та встановив місце проживання. "Вночі спільно із невстановленою особою підозрюваний закріпив перед гаражем судді вибуховий пристрій – гранату типу "Ф-1", який повинен був вибухнути під час відкриття гаражних ролетів. Однак вибуховий пристрій не здетонував", - повідомили в ОГП деталі справи.

Наразі вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Доповнення

За даними зі звіту Нацполіції, у середньому торік одне умисне вбивство ставалося кожні 6 годин. Так, у 2020 році сталося 1326 умисних вбивств, що на 7,1% менше, ніж у 2019 році. Розкрито 95% таких убивств.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП