ukenru
chlenstvo-ukrayini-v-nato-kabmin-vidzvituvavsya-pro-vikonannya-tsiley-za-2019-rik

Членство України в НАТО: Кабмін відзвітувався про виконання цілей за 2019 рік

 • 10668 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Кабінет міністрів України прозвітував щодо дій за 2019 рік, які були необхідні для набуття членства в Організації північноатлантичного договору. Про це повідомляє УНН із посиланням на звіт програми діяльності уряду за 2019 рік.

Так, уряд прозвітував про виконання у 2019 році цілей відповідності принципів та критеріїв України щодо членства в Організації північноатлантичного договору.

"Проведено візит Північноатлантичної ради на чолі з Генеральним секретарем НАТО в Україну. З метою посилення спроможностей ЗСУ та досягнення взаємосумісності з НАТО і подальшої участі у спільних операціях Україною у ході засідання Комісії "Україна – НАТО" оголошено заяву щодо приєднання до Програми посилених можливостей НАТО. Україна активно бере участь в операціях Альянсу (планується відправка національного персоналу України до 20 осіб на підтримку тренувальної Місії НАТО в Іраку)", - йдеться у звіті.

Також зазначається, що у ході впровадження стандартів НАТО розроблено 244 національних нормативних документи у різних сферах, зокрема, щодо покращення взаємосумісності ЗСУ з Альянсом.

"На забезпечення потреб безпеки і оборони держави у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 245,8 млрд грн (5,45 % ВВП, водночас, вимога НАТО – 2%)", - зазначається у звіті.

Окрім того, завершено виконання Річної національної програми "Україна – НАТО" на 2019 рік. Також зазначається, що стороною НАТО була надана позитивна оцінка її виконання.

Також у звіті уряду підкреслюється, що у проекті річної національної програми на 2020 рік уперше побудована ієрархія цілей з метою досягнення членства в НАТО, покрокові заходи розписані до 2025 року. Окрім того здійснено синхронізацію з бюджетним процесом, що забезпечило фінансове підкріплення заходів проекту Річної національної програми.

"В цілому зростає підтримка населенням України євроатлантичного курсу - 55 % – станом на грудень 2019 року", - йдеться у звіті.

Як повідомлялося в УНН раніше, Кабінет міністрів України ухвалив Річну національну програму "Україна-НАТО" нової якості.

Українські Національні Новини

Політика