chinniy-prezident-avstriyi-vdruge-peremig-na-prezidentskikh-viborakh

Чинний президент Австрії вдруге переміг на президентських виборах

 • 183509 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. В Австрії на президентських виборах, які пройшли в неділю, перемогу здобув чинний глава держави Александер ван дер Беллен. По це інформує УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Згідно з попередніми підсумками голосування, оприлюдненими МВС, він набрав понад 54% голосів. Його обрано на другий шестирічний термін.

Основний суперник чинного президента Франц Розенкранц із правої Партії Свободи набрав близько 19% голосів і визнав свою поразку.

Ван дер Беллен – колишній глава австрійської партії Зелених. Шість років тому його було обрано президентом у драматичній боротьбі з кандидатом від Партії Свободи – тоді за рішенням суду було проведено повторне голосування, розрив між кандидатами був дуже невеликим.

Нині 78-річний президент набув великої популярності у суспільстві завдяки своїй виваженій позиції під час політичних криз у країні, зокрема гучного скандалу за участю колишнього канцлера Себастьяна Курца. Ван дер Беллен виступав із критикою російського президента путіна та вторгнення в Україну.

За конституцією, президент має досить великі повноваження, проте, як правило, він не втручається в діяльність канцлера та виконавчої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрійська залізниця продовжила безкоштовний проїзд для українців.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Повідомляють про вибухи у Миколаєві, Харкові та Дніпрі

     • 265212 переглядiв

    У Євросоюзі засудили російський обстріл Запоріжжя

     • 199412 переглядiв

    Зеленський прокоментував обстріли на Запоріжжі

     • 148414 переглядiв