chi-ye-yakis-tabu-na-vikoristannya-ukrayinskoyi-zbroyi-po-teritoriyi-rf-rozpoviv-sekretar-rnbo

Чи є якісь табу на використання української зброї по території рф - розповів секретар РНБО

 • 328998 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. В Україні немає заборон на використовування свого озброєння для завдання ударів по  території росії. Також у використанні цієї зброї Україна має “певні здобутки”, повідомив в ефірі телемарафону секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов, передає УНН.

Цитата

«А як у нас може бути табу, якщо країна-агресор проти нас розгорнула величезну військову кампанію. Якщо вони майже щодня вбивають наших дітей – які мають бути табу?», – сказав Данілов, відповідаючі на питання, чи є табу на використання української зброї для атак на російські території.

Деталі

Він додав, що дійсно, в Україні існують домовленості з партнерами про невикористання їхньої зброї на території росії. Такі угоди необхідні, щоб українських партнерів не обвинувачували у причетності до російської війни проти України.

Проте, Данілов додав, що ця заборона не стосується зброї, розробленої українським військово-промисловим комплексом.

“Маємо певні здобутки в цьому. Хоч не все можна розповідати, але те, що дізналися представники CNN щодо морських дронів – це речі, які мають дуже обмежена кількість країн”, – сказав Данілов.

Він зазначив, що такі українські розробки “виконують свою роботу на відмінно”.

Нагадаємо

17 липня близько четвертої ранку впав проліт Кримського мосту. російський інформаційний ресурс Baza повідомив, що на мосту зупинили рух транспорту. За словами призначеного рф "очільника" тимчасово окупованого Криму сергія аксьонова, там "сталася надзвичайна подія в районі 145 опори".

У Службі безпеки України офіційно прокоментували події на Кримському мосту, вказавши, що наразі з цікавістю спостерігають за ситуацією.

Також Україна розробила безпілотник "Бобер", який зміг неодноразово пробити російську ППО та атакувати москву. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вранці обстріляла церкву у центрі Херсона - ОВА

     • 240440 переглядiв

    росіяни вбили ще одного жителя Донеччини, 5 поранили

     • 207524 переглядiв