ukenru
chi-ye-alternativa-pidpriyemstvu-energiya-yake-zabezpechuye-opalennyam-ta-garyachoyu-vodoyu-obukhiv-na-kiyivschini

Чи є альтернатива підприємству "Енергія", яке забезпечує опаленням та гарячою водою Обухів на Київщині

 • 217944 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. ПрАТ “Енергія”, яке належить Київському картонно-паперовому комбінату, забезпечує теплом та гарячою водою Обухів, підприємства Трипільського промвузла та госпрозрахункові установи міста. За словами голови правління підприємства Юрія Шигірта, у разі зупинки “Енергії”, Обухів не буде мати швидкої альтернативи, отож може перетворитися у другий Алчевськ. Про це він повідомив у інтерв’ю УНН.

Цитата

“Альтернативи нашому підприємству (ПрАТ “Енергія” – ред.) у місті немає. Якщо ми відключимося, то всі ці будинки лишаться без опалення і гарячої води. Теплові мережі не всюди пролягають в землі, є поверхневі мережі – звичайно, вони будуть розморожені. Це буде серйозна аварія на межі катастрофи. Це буде Алчевськ, якщо буде така ж зима як тоді в Алчевську.

Найближче підприємство, яке може забезпечувати відповідну потужність – це Трипільська станція, вона звідсіля 6-7 км і побудувати трубопровід із насосами прокачки в необхідній кількості теплової енергії на сьогодні нереально, тобто ми повинні працювати. У будь-який час і за будь-яких обставин, будуть гроші чи ні – ми повинні працювати”, – повідомив він.

Довідка

ПрАТ “Енергія” з 1981 року займається транспортуванням і постачанням теплової енергії у вигляді пари та гарячої води для технологічних потреб, потреб опалення і гарячого водопостачання підприємств Трипільського промвузла, багатоповерхових житлових будинків та госпрозрахункових установ міста Обухів під час опалювального сезону. Підприємство належить Київському картонно-паперовому комбінату.

Українські Національні Новини

Економіка