ukenru
chi-priyde-v-ukrayinu-noviy-shtam-koronavirusu-omikron-likar-rozpoviv-podrobitsi

Чи прийде в Україну новий штам коронавірусу “Омікрон” - лікар розповів подробиці

 • 27120 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. В Україні невдовзі може з'явитися новий штам коронавірусу “Омікрон”. Такий прогноз зробив лікар Ігор Гайдук і додав, що нашій державі вже треба починати готуватися до “Омікрону”, повідомляє УНН.

Цитата

“Ми не ізольована країна, ми не закриті для іноземців. І всі оці прогнози світові які є нас теж чекають. Новий штам має дуже високу мінливість і вакцина, як кажуть окремі наукові, буде на нього слабо діяти. Тому прогноз по Україні буде залежати від готовності кожного організму до боротьби з хворобою. На першому місці, як і раніше, виступає здоровий спосіб життя, здатність кожного організму боротися індивідуально за себе. І тут треба працювати над собою, більше вкладати в свій захист. Ну і плюс санітарні і епідеміологічні вимоги індивідуальних засобів захисту”, - наголосив лікар.

До теми

Саме тому, лікарі наголошують на ранньому лікуванні коронавірусу із початку виявлення перших симптомів.

Ба більше - профілактика коронавірусної інфекції теж є важливою. Бо саме завдяки профілактиці можна уникнути ускладнень та розвитку інфекції. Українські та ізраїльські науковці розробили такий препарат, який не лише лікує коронавірус, а й має профілактичну дію. У складі препарату є натрію хлорид, хлорнувата кислота з гіпохлорит іона і вода.

Профілактика

Стосовно профілактики коронавірусної інфекції, то науковими дослідженнями встановлено, що епітелій носової порожнини є основним порталом входу для респіраторних вірусів і безпосередньою мішенню для вірусної реплікації в дихальних шляхах.

З моменту потрапляння вірусів (в т. ч. коронавірусів) на слизову оболонку до моменту зараження людини проходить певний час, необхідний для розчинення оболонки і проникнення вірусу в клітину організму людини.

Персональна систематична інгаляційна обробка слизових оболонок з застосуванням саме цього медичного виробу, наголошують розробники, знешкоджує вірус до моменту його потрапляння в організм, чим забезпечує профілактику зараження, в т.ч. Sars-COV-2.

Українські Національні Новини

Суспільство